Utställning Utställning
Utställning: Mångstilat

Utställning: Mångstilat

  • Place: Falsterbo Strandbad
    Strandbadsvägen 30, Falsterbo (Find us)
  • 2019 | saturday 16th March 11:00 - 16:00
  • This event is taking place on multiple dates.
  • First occasion: 3rd March 2019
  • Last occasion: 12th maj 2019
  • Free

Save to calendar

Grupputställning med urbant måleri i storformat.

Street Art, eller gatukonst, är en mängd olika konstnärliga uttryck skapade för gatumiljö. Det kan vara gigantiska målningar, klassisk graffiti med ord, virkning på stolpar, klistermärken, mosaiker mm.

Denna utställning fokuserar på gatans måleri. Vi har bjudit in 9 konstnärer som bland annat skapar målningar med sprayfärg. Utställningen heter ”Mångstilat” och speglar den mångfald av stilar som existerar i gatukonsten. Några av de utställande konstnärerna kommer från den klassiska graffitikulturen och ägnar sig åt att måla ordbilder, medan andra har sin bakgrund i serietecknar- och illustrationsvärlden, och arbetar föreställande. Flera har konstnärlig utbildning. Gemensamt för dem alla, är att de på ett skickligt och slagkraftigt sätt uttrycker sig visuellt.

Att måla i stadsmiljö innebär att göra ett personligt avtryck och förhålla sig till den omkringliggande miljön. Målningarna syns ofta på långt håll och sticker ut. Att kunna skapa så stora bilder kräver planering, teknisk skicklighet, god fysik och koordination.Inte sällan är budskap, humor och underfundighet viktiga ingredienser.

I gatukonstens natur ligger att den ständigt förändras. Många bilder existerar bara en kort period, för att sedan målas över av någon annan gatukonstnär. När gatans måleri flyttar in i en konsthall, förändras därför förutsättningarna och sammanhanget radikalt. Istället för att måla på en vägg har konstnärerna arbetat på duk som sedan spänts upp.

Förutom stora målningar visar utställningen även ett antal mindre verk, dokumentation samt ett filmverk.

Deltagande konstnärer: 

Bless

Robbin ”Leon” Carlzon 

Lisa Ewald

Gustav "Unir1" Norberg

Karl Nordström

Jonas ”Pike”

Limpo Rocha

Max Solca

SWET

Film: Dancing animation/Mia Hulterstam och Cecilia Actis

Free

Organizer

Keywords

Konst Street Art utställning